Branden i Stadsträdgården

Olle Nilssons minne av branden i Stadsträdgården:

”Det var omkring kl. 24.00 natten till den 17 september 1959 som himlen över Karlstad lystes upp av väldiga eldsflammor. Hos oss på Västra Torggatan 3 hade hela familjen vaknat, utom jag, och stod i fönstret och såg hur Stadsträdgårdens restaurang var ett enda flammande eldhav. Dagen därpå berättade båda mina äldre syskon om nattens dramatik, varpå jag besviket frågade varför ingen hade väckt mig. Nästa dag fick jag istället följa med mamma och pappa och på plats bevittna förödelsen i Stadsträdgården. Bakom restaurangbyggnaden fanns nämligen en lekpark som vi innerstadsbarn togs med till av våra mammor. Nu hade den glädjen bokstavligen gått upp i rök.”

<< Tillbaka till tidsstationen

Den här webbplatsen använder cookies. Genom att besöka den godkänner du vår användning av cookies.